New Yorker væg

En New Yorker væg lader lyset trænge igennem hvorved  rummet opdeles 100 % uden lystab. Du kan bruge en New Yorker glasvæg til at opdele alt fra kontorpladser, ruminddeling i privatboligen eller professionel butiksinddeling. Rammerne fremstilles i solidt jern og giver en skillevæg, der emmer af rå luksuriøsitet med noter fra den industrielle modetrend. Elegancen er dog ligeledes til at få øje på da stellets simple opbygning skaber visuel ro, rene liner og lethed. Den nordiske indretningsstil går godt i hånd med New Yorker væggen såvel som New Yorker spejlet og efterlader uundgåeligt en form for stilsikker klasse og professionalisme.

Show Filters

Viser alle 6 resultater

Show Filters

Viser alle 6 resultater

Hvad er en New Yorker væg egentlig?

Hele New Yorker stilbegrebet har rødder tilbage til 60érne, hvor unge kunstnere skabte en ny måde at bo på, det såkaldte Urban Living. Her blev lofter og nedlagte fabriksbygninger omdannet til industrilelle boligformer, hvor de unge både kunne bo og samtidigt havde plads til deres store kunstneriske kreationer. Den rå indretning har udviklet og forfinet sig gennem årerne og en ”New Yorker lejlighed” ved vi efterhånden alle hvordan ser ud. Til denne indretningsstil hører New Yorker vægge, New Yorker spejle og andet boligtilbehør, som typisk består af simple materialer som jern, glas eller beton.

Helt kort fortalt består en New Yorker væg af en (oftest sort) jernramme med en masse kvadratiske glasruder. Væggen kan være med forskellige formål som:

  • New Yorker dør
  • New Yorker glasvæg
  • New Yorker vindue
  • New Yorker skillevæg

Ofte kan væggen også ses uden glas, hvor rummet opdeles af den sorte jernramme alene. Dette ses steder hvor kun en semiskildring ønskes, typisk når rumopdelingen er af mere visuel karakter end praktisk, eller hvor man ønsker at lyd og nærhed bibeholdes fx på en åben kontorplads.

New Yorker glasvæggen inkluderer omgivelserne

Det ”åbne rum” har længe været en eftertragtet indretningsform, både i de private hjem men også i de åbne kontormiljøer. Tanken er at vi skal lukrere på de muligheder de åbne rum kan give os, så som nærhed og vidensdeling. En traditionel væg vil virke ekskluderende samt komplet afskærmende og kan give store problemer med lysindfald og deraf mørke rum. Med en New Yorker væg undgår man et 100 % lystab og alle kan, alt efter glastype, se hvem der sidder bag New Yorker væggen. Det giver tranparens, åbenhed og gør særligt at det samlede rum føles lige så stort som uden væggen.

Det som gør New Yorker væggen særlig rent indretningsmæssigt er, at den smukt passer ind i det top elegante hjem såvel som det materilistiske, det hyggelige eller det formelle erhvervslokale. Gundet de helt simple materialer skillevæggen består af, nemlig sort jern og klart glas, vil en New Yorker væg helt naturligt passe ind i alle stilarter. Den larmer ikke visuelt, tværtimod skaber den en form for ro med sin simplicitet og transparens. Hertil udstråler væggen en form for professionalisme. Derfor er væggen også særligt elsket af dem der ånder for den nordiske minimalisme.

New Yorker vindue med eller uden glas

Selvom det ofte kaldes for en New Yorker væg behøver det ikke at være en helt væg, men kan også fungere som en mindre skillevæg eller en måde at få lys ind i et ellers mørkt rum. Vi forhandler New Yorker vinduer med og uden glas og selv om det hedder et vindue er det ikke et rigtigt vindue i ordets forstand, men derimod størrelsen på rammen som navnet kommer af.

Sæt evt. det ene New Yorker vindue i forlængelse af det andet og byg på den måde en høj skillevæg. Størrelserne på rammerne varierer på henholdsvis vores “vinduer” og “døre”, så du nemt kan købe efter den størrelse du søger. Ens for dem alle er, at de består af sorte jernramme uden beslag og vi anbefaler derfor at du konsulterer en håndværker, som kan vurdere hvordan de bedst opsættes til netop dit behov.

Forskellen på en New Yorker skillevæg eller fuld væg?

Det er i dag muligt at få skræddersyet en glas og jernvæg der praktisk talt opdeler et rum som en normal væg ville gøre det. Designet kan udformes som man ønsker, rammtykkelserne, størrelsen på vinuerne, hængsler, dørbredde og funktion mv. er alt sammen noget der kan skabes unikt til det enkelte behov.

De New Yorker vægge du finder her hos Lora Living hælder dog mere til en slags skillevæg i forskellige mål. Vores “vægge” består af solide jernrammer uden beslag eller hængsler, som kan indmures eller opsættes på forskellige måder. Skab for eksempel en bedre forbindelse til stuen ved at implementere skillevæggen mellem køkken og stue, så du åbner op for nærhed og lysindfald. Rammerne har faste mål.

Alt efter hvilken funktion du søger, kan du købe rammerne henholdsvis med eller uden glas.