Kurv

LYSEKRONER

En lysekrone kan være både æstetisk, rå, med et præg af vintage eller minimalistisk i tråd med den nordiske minimalisme, som dyrkes flittigt i Skandinavien. Her på siden har vi fundet de mest spændende lysekroner og krystallamper til enhver smag og henviser dig direkte til forhandleren. Du finder alt fra overdådige store lysekroner til klassiske prismelysekroner samt populære og moderne lysekroner fra blandt andet Flos og Murano.

Spirit spejl med sort ramme
MODERNE LYSEKRONE
Murano lysekrone i farver
MURANO LYSEKRONER
Kæmpe træspejl
PRISMELYSEKRONER
Riviera Maison Costa Mesa spejl
FLOS LYSEKRONER
Moderne LED lysekrone
LED LYSEKRONER
ovalt gulvspejl i messing
VINTAGE LYESKRONER
læderspejl brun
STORE LYSEKRONER

Lysekroner i alle afskygninger til den kræsne indretter

Meget er sket siden venetianerne udsmykkede metalstel med glasprismer og brugte stearinlys som lyskilder. Lysekronen er en historisk lampe helt tilbage fra middelalderen, hvor den frem til i dag har været under stor udvikling og har noter af moderne kunst. Synet af den prægtige lysekrone leder hurtigt tankerne hen på royale herskaber, overdådigt liebhaveri eller majestætiske herregårde, og var såmænd også forbeholdt disse engang.
Den moderne lysekrone er i dag for alle, der elsker det elegante og stilfulde look som lyserkronen bidrager med, og som bare oser af kvalitet og overskud.

Med en lysekrone over fx spisebordet eller i entréen giver du gæsterne en storslået velkomst. Lampen skaber et naturligt blikfang og stråler som et mesterværk i ethvert rum med sit smukke glas og dekorative pærer. Lysekroner fås i utallige designs, farver og størrelser. Et par eksempler er en:

  • Prismelysekrone
  • Messing lysekrone
  • Lysekrone med skærme
  • Farverig lysekrone fx fra Murano
  • Små og kæmpe kysekroner
  • LED lysekrone
  • Retro lysekrone
  • Fransk lysekrone
  • Sort lysekrone
  • Og mange flere…

Moderne lysekroner

De klasiske prismelysekroner er stadig et hit i dag, dog ofte i moderniserede udgaver. De moderne lysekroner kommer blandt andet i farvestrålende eksplosioner med wow-effekt for fuld udblæsning som små kunstværker, hvilket Murano lysekroner er glimrende eksempel på. Typisk kommer lysekroner virkelig til sin ret i store rum hvor der er en god lofthøjde som eksempelvis i en hall eller en højloftet stue. Placer da lampen i midten af rummet omkranset af en smuk loftrosette.

Danskerne har generelt tække for kvalitetsbelysning og går meget op i at skabe den rette lysstemning, der passe til rummet og stilen. Lyskvalitet er et indtænkt element i mange nyere lysekroner, fx LED lysekroner eller lamper med dæmpbare pærer, så du kan skabe den eksklusive belysning du ønsker.

En moderne lysekrone kan både være en tidsløs klassiker som krystal lysekronen, og kaldes ofte også en pendel lysekrone. Den skaber et lysshow af dimensioner når solens stråler rammer de smukke ovale prismer. Mange vælger dog også en mere utraditionel og rustik lysekrone, hvor det rå og upolerede mikses med det elegante. Det kan være en pink eller sort lysekrone, nytænkende formgivning eller lysekronearme der slutter med små skærme i nordisk stil og rette linjer.

Se alle vores moderne lysekroner.

Et mere minimalistisk og Skandinavisk udtryk afspegler sig i de nyere lysekroner, som oftest også er mere neutrale i udtrykket end i gamle dage. Dengang var lampen et statussymbol, som skulle være så prangende som muligt – og gerne beklædt med guld!

Klassiske lysekroner

Sortimentet af lysekroner her på Lora Living er bredt og nøje udvalg. Du finder overdådige prismelysekroner, vintage lysekroner og lysekroner der trodser de traditionelle designs med vilde farver og former. Søger du blot en billig lysekrone finder du formentligt også sådan én. Men selfølgelig finder du også de klassiske lysekroner, der bade rummet i smukt lys når lyset reflekteres gennem de mange smukke prismer.

Lyskilden på en lysekrone bestod i gamle dage af stearinlys. Disse er i dag skiftet ud med elektriske pærer som LED, ”glødepærer” og dæmpbare pærer. Ønsker du at skabe en rigtig hyggelig belysning kan du overveje en lysekrone med skærme som absorberer det skarpe lys fra de ellers nøgne pærer, og giver en blød og behagelig belysning. Der findes utroligt mange slags pærer du kan vælge at sætte i din lysekrone og som alle hver især vil give et forskelligt udtryk.

Størrelsen har naturligvis også noget at skulle have sagt. En lille lysekrone kan gøre sig rigtig godt i et soveværelse eller en lille entré, hvorimod en stor lysekrone uundgåeligt tiltvinger sig mere opmærsomhed med stærke signaler om eksklusivtet. Lad dig inspirere af vores over 200 forskellige lysekroner og find den der passer til din personlighed.

Vintage lysekroner

Er du til tidsløse designer lysekroner eller autentiske retro lamper med antikkens rustikhed? En lysekrone er ikke som andre lamper. Den ejer rummet og giver øjeblikkeligt blikfang, hvorfor lysekroner hurtigt bliver et dominerende element i indretningen. En fransk lysekrone kan én ting, en antik retro lysekrone noget andet og en moderne lysekrone fra Fx Murano lysekrone-serien noget helt tredje.

Retro lysekroner er for dig der elsker kræs og godt håndværk fuld af smukke ornamenter. Mange moderne lysekroner laves i dag med udgangspunkt i netop disse, blot med et spændende twist. Særligt er messing lysekroner og guld lysekroner blevet yderst populære på ny, og du finder mange utroligt flotte modeller med både 5, 8 eller 12 arme. De meget farverige lysekroner hører nok mest nyere tider til, sammen med såkaldte pendel lysekroner, hvor de klassiske vintage lysekroner derimod er kendetegnet ved at være rigtige prismelysekroner, også kaldet krystal lysekroner, med klart glas og smukker buede linjer af priser der hænger i perfekt harmoni.

Find eksempelvis en smuk snoet og lang lysekrone til din højtloftede entré. Dine gæster vil blive mødt af eksklusiv belysning og et indretningsudtryk der bare emmer af kvalitet og god stil.

Hvad er forskellen på en lysekrone vs en loftpendel?

Pendellamper er en mere forenklet form for loftlampe end lysekronen, som er alt andet end enkel. Lysekronen er ofte en stærkere lyskilde da lyset kastes gennem prismerne og reflekteres ud i rummet, hvorimod en pendel ofte har en mere begrænset lysspredning. I dag ses dog ofte et mix, eller en hybridlampe om man vil, mellem netop disse to lampetyper. Ens for dem begge er dog fokus på det æstetiske udtryk som skaber en form for samlingspunkt i rummet.

Find lysekronen der mather din personlighed

Alle lysekronetyper og nøje inddelt i kategorier på websitet så du nemt kan finde præcis den slags du søger, hvad end den skal have krystaller, være med messingstel eller komme fra et bestemt brand. Vi sælger ikke selv lyserkronerne men henviser dig direkte til forhandlerne. Vi udvælger nøje de mest spændende lysekroner på markedet så du kun skal lede ét sted. Nemt og bekvemt.

Dyk ned i vores store sortiment af lækre lysekroner – den ene mere spændende end den anden, og fra en lang række kendte brands.

Rigtig god fornøjelse.

Håndplukket udvalg

Unik samling af eksklusive spejle og interiør

Mindst 14 dages returret

Uanset hvem du foretager dit onlinekøb hos

Bedste forhandlere

Vi henviser dig nemt til de bedste forhandlere

Sikker e-handel

Vi henviser kun til ordentlige webshops